Hur stor gräsmatta klarar en Robotgräsklippare?

Finns det en Maximal gräsmattestorlek för Robotgräsklippare: En Guide från RoboService

Välkommen till RoboService, din expert på robotgräsklippare! På den här Sidan utforskar vi en av de mest ställda frågorna i trädgårdsskötselvärlden: ”Hur stor gräsmatta klarar en robotgräsklippare?”. Hos RoboService är vi stolta över att erbjuda anpassade lösningar för din trädgård, och i den här guiden delar vi vår expertkunskap för att hjälpa dig välja rätt robotgräsklippare för din trädgård.

För att förstå hur stor gräsmatta en robotgräsklippare kan hantera, är det viktigt att överväga några faktorer. Först och främst varierar kapaciteten beroende på modell och märke. På RoboService erbjuder vi en rad robotgräsklippare från ledande varumärken som är specialiserade på att klippa olika storlekar av gräsmattor.

Idag med RTK teknik från bl.a Kress så finns det inte en gräns för en övre storlek som en eller en flotta av robotgräsklippare kan underhålla. RTK möjliggör drift utan kabel eller slinga i marken.

 1. Gräsmattans Storlek och Komplexitet: Robotgräsklippare är designade för att klara av specifika gräsmattestorlekar, från små trädgårdar till stora gräsplaner. Vanligtvis anges denna kapacitet i kvadratmeter. Till exempel, vissa modeller hos RoboService är perfekta för små trädgårdar på upp till 600 kvadratmeter, medan andra kan hantera omfattande områden på upp till 24 000 kvadratmeter och mer. Komplexiteten i din trädgård spelar också en roll. Om du har en trädgård med många hinder, sluttningar, eller trånga passager, kan det påverka vilken typ av robotgräsklippare som är bäst lämpad för ditt behov och bättre att välja en med mer kapacitet än vad som står på Kartongen. 

 2. Batterikapacitet och Klipptid: Batteriets styrka och klipptiden är centrala för att bestämma hur mycket yta robotgräsklipparen kan sköta. På RoboService rekommenderar vi att du överväger modeller med hög batterikapacitet och effektiva laddningssystem, speciellt för större ytor. Dessa modeller kan arbeta längre och klara av större områden utan att behöva laddas ofta. Detta är en faktor som ska tas i beaktning om du vill bruka gräset under en viss tidpunkt och vill  säkerställa att gr’set är klippt och att roboten inte är framme.

 3. Programmeringsfunktioner: Avancerade robotgräsklippare från RoboService har smarta programmeringsalternativ. Dessa funktioner låter dig ställa in zoner och tidsplaner, vilket effektiviserar klippningen och ser till att hela ytan blir jämnt skött.

 4. Terräng och Lutning: Terrängen på din gräsmatta är en annan viktig faktor. Vissa robotgräsklippare från RoboService är utrustade med funktioner som hanterar lutningar och ojämn terräng effektivt. Dessa modeller är idealiska för trädgårdar med kullar eller ojämna ytor.

 5. Underhåll och Långsiktighet: På RoboService betonar vi vikten av underhåll för att förlänga livslängden på din robotgräsklippare. Välj en modell som är känd för sin hållbarhet och som har tillgång till pålitlig service och support, vilket vi stolt kan erbjuda.

Sammanfattningsvis, hos RoboService förstår vi att valet av rätt robotgräsklippare beror på flera faktorer, inklusive storlek och typ av din gräsmatta, terräng och dina personliga behov. Genom att ta hänsyn till dessa punkter kan du säkerställa att du väljer en robotgräsklippare som inte bara klarar av storleken på din gräsmatta, utan också ger en effektiv och jämn klippning. För mer information och anpassade rekommendationer, besök vår hemsida RoboService.se

Kom ihåg, den perfekta robotgräsklipparen väntar på dig hos RoboService, där vi kombinerar expertkunskap med kvalitetsprodukter för att skapa den optimala trädgårdsupplevelsen!

Robotgräsklippare utan slinga

KR160E 

 • Rekommenderad gräsmattestorlek: 600 m²
 • Maximalt rekommenderad tomtstorlek: Upp till 800 m²

KR161E 

 • Rekommenderad gräsmattestorlek: 1000 m²
 • Maximalt rekommenderad tomtstorlek: Upp till 1300 m²

KR171E 

 • Rekommenderad gräsmattestorlek: 1500 m²
 • Rekommenderad tomtstorlek: Upp till 1800 m²

KR172E 

 • Rekommenderad gräsmattestorlek: 2000 m²
 • Rekommenderad tomtstorlek: Upp till 2500 m²

KR173E

 • Rekommenderad gräsmattestorlek: 3000 m²
 • Rekommenderad tomtstorlek: Upp till 4000 m²

KR174E

 • Rekommenderad gräsmattestorlek: 5000 m²
 • rekommenderad tomtstorlek: upp till 8000 m²
De stora Mega modellerna klarar stora ytor och det är svårt att avgöra Tomtstorlek så se det som en uppskattning

KR233E

 • Rekommenderad gräsmattestorlek: 12000 m²
 • Rekommenderad tomtstorlek: Upp till 15000 m²

KR236E

 • Rekommenderad gräsmattestorlek: 24000 m²
 • Rekommenderad tomtstorlek: Upp till 30000 m²

Har du fået en Robotgræsslåmaskine?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få tips til din nye robot græsslåmaskine

Du er nu tilmeldt. Check din indbakke for de første tips