FAQ

Hur lång tid har jag på mig att säga upp ett abonnemang?

Alla abonnemang kan sägas upp med min. 12 månaders uppsägningstid.

Hur betalar jag?

Vid beställning anger du vilken betalningsmetod du föredrar. Denna betalningsmetod kommer att användas under prenumerationens livstid.

Om kabeln går sönder, byter ni kabeln?

Nej, vi byter bara kabel om det är den bästa lösningen. Vi kontrollerar kabeln och söker upp felet. Härifrån hittar vi den bästa lösningen, oavsett om det är en ny kabel eller en reparation av den befintliga. Byte av kabel, reparation av kabelbrott ingår tyvärr inte i Serviceabonnemang/ Vinterservice. I stället hänvisar vi till våra Trygghetsabonnemang.

Vad är skillnaden mellan Serviceabonnemang och Vinterservice?

Den stora skillnaden är att med ett Serviceabonnemang behöver du inte göra något, vi kontaktar dig och ser till att din maskin är klar för säsongen och vi byter även bladen.

Vill du själv boka med oss vid behov, så vi kommer ut när det passar i vår planering, välja då en Vinterservice. Kvaliteten är densamma.

Hur ofta kommer ni ut och tar hand om vår robot?

Med ett abonnemang kommer vi en gång per år efter överenskommelse med dig. Vill du att vi ska komma fler gånger beställer du helt enkelt en till Service så kommer vi ut och hjälper dig.

Till min Robotgräsklippare ska det förutom Begräsningskabel även dras en Guidekabel, ingår detta?

Ja, vid fastprisinstallationer ingår all kabel oavsett märke och behov.

Min gräsmatta på min tomt är bra 125 m² varför ska jag beställa för tomt upp till 500 m²?

Vi har räknat ut ett medel för gräsmattor på tomter upp till 2000m². Man kan säga att alla har ju ett hus, en uppfart, en gång eller två, några träd, kanske ett trä däck och en odling. Genom att hänvisa till tomtstorleken så slippa ni räka ut storleken på er gräsmatta. Sök upp er adress på här och få fram er tomtstorlek snabb och lätt.  

Är det alltid en fördel att uppdatera robotens mjukvara?

Nej, det tycker vi inte. Det beror på vad som ingår i programuppdateringen. Vi för en löpande dialog med de flesta tillverkare och utifrån deras input kan vi bedöma vad som är trevligt att ha och behöver ha.

Vilka märken använder du för smörjning etc.?

Vi går alltid efter de produkter som tillverkarna rekommenderar och de produkter som är miljövänliga.

Vad är fördelen med att fräsa ner kabel i marken? Det följer ju med spikar så att man kan lägga den på gräset..

Genom att lägga kabel i marken så skyddas den från solen, robotens knivblad, vertikalskärrare mm. En ”i marken” installationer håller mycket längre och syns inte. 

Varför installera med en 3,8mm Premium dubbelmantlad säkerhetskabel?

En vanlig standardkabel går vanligtvis sönder 3,2 gånger under robotklipparens livslängd. Förutom skydd mot skadedjur så håller Premiumkabel mot maskrosplockare och de flesta andra handverktyg. Robotgräsklipparens beräknad livslängd är ca 8–12 år det är en bra investering.

Kommer ni ut och tittar på min tomt innan installation?

I 99% av fallen räcker det för oss att se en satellitbild av er tomt samt föra en dialog per telefon med er innan installation för att kunna utföra en installation samma dag som vi kommer till er.

Vilken Robotgräsklippare är bäst?

Allt beror på storlek av tomt, om tomten är avancerad dvs många svängar och ojämnt underlag, om det finns många branta backar. Roboservice installerar alla märken. Vi pratar gärna Robotgräsklippare med er så ring gärna.

Varför uppstår kabelbrott?

  • Främsta anledningarna är ovarsamhet med trädgårdsredskap.
  • Skadedjur i form av sorkar och mullvadar, de tror att kabel är en rot, och den ska bort.
  • Sol, solen sliter mer på kabel är något annat. Därför är det viktigt att använda kabel av hög kvalitet och gömma den i jorden borta från solens strålar.
  • Små försvagningar i plasten kan släppa in fukt vilket gör att kabel korroderar. 

Stöldmärkning med DNA hur fungerar det?

Stöldmärkningsvätska som innehåller en unik kod, därför av Polisen kallat MärkDNA. Vätskan penslas eller sprayas på objekt varpå den torkar och är extremt svårt att ta bort. Märkningen lyser upp kraftigt rödrosa i speciellt UV-ljus. Den rödrosa färgen är unik i vår naturliga miljö vilket ger Polisen en förhöjd misstankegrad vid detektering av den fluorescerande färgen. Anledningen till den rödrosa färgen är att rött innebär just stopp. I UV-ljus syns det mesta blått eller gröngult vilket innebär att man inte vet om det är märkDNA eller ej. Den röda färgen sticker ut och känns enkelt igen av Polisen. RoboService har  registrerat den unika koden i en internationell databas ger spårbarhet åt Polisen på märkta objekt och kontaktar oss.

Finns det robotar utan kabel?

Ja, det finns robotgräsklippare som fungerar utan en begränsningskabel. Dessa robotar använder sig ofta av avancerade navigeringstekniker som GPS och RTK metoder för att känna av gränserna för sitt klippområde. Detta eliminerar behovet av en fysisk kabel för att definiera klippområdet.